QAISA QAVAT


Qaisa Qavat (SWB)

Qaisa Qavat (SWB), e Quin u Virginia Wolf. Qaisa Qavat, har hittills har fått fyra fina föl och ett femte är på gång. Hon är född 2008 och är 168 cm. Hennes far Quin, som är enda i Sverige godkände hingsten efter den internationellt så framgångsrike Quick Star. Quin vann sitt svenska bruksprov och har sedan tävlat upp tom 1.50 hoppning nationellt. Virginia Wolfs sista avkomma och har samma mor som Märtha Louise.


Qaisa Qavats halvsyster Märtha Louise är fn rankad som 86 på världrankingen för hopphästar! Det är anmärkningsvärt bra. Qaisa Qavat är mor till Lucke Luke (se hans fil).Citat från tidningen Ridsport 2016-01-16: ”GP-seger för Märtha Louise. SWB-stoet Märtha Louise tog i helgen en fin seger i Wellington, Florida, då hon vann en Grand Prix över 1,50-hinder med sin irländske ryttare Conor Swail.12-åriga Märtha Louise (e Maloubet de Pleville-Wolfgang, uppf Karl-Henrik Heimdahl, äg Sue och Ariel Grange) var klart snabbast i omhoppningen i söndagens högsta klass, och hade 1,5 sekund till godo på tvåan. För segern belönades Swail med 15 00  0 dollar, drygt 130 000 kronor. Klassen hade 35 ekipage till start.” Ridsport 12 JUNI 2016


HOPPNINGSWB-sto vann penningstinn GPMärtha Louise var bäst i $500 000-GP i Kanada.


SWB-stoet Märtha Louise, uppfödd av Ola Petterson och

Karl-Henrik Heimdahl, har nått en ny milstolpe. På klassiska Spruce Meadows blev det seger i Grand Prix 1,60 med 500 000 dollar i prispotten.Märtha Louise (SWB, stof, f 2004, e Maloubet de Pleville-Wolfgang, äg Susan & Ariel Grange) som internationellt får klara sig utan ”ä” i namnet, briljerar på andra sidan Atlanten.  Vid kanadensiska Spruce Meadows slog Ola Pettersons och Karl-Henrik Heimdahls uppfödning till med seger i Grand Prix 1,60 tillsammans med sin irländska ryttare

Conor Swail. En handfull av 33 ekipage gick till omhoppning där den svensk-irländska duon startade sist och var snabbast.– Ärligt talat så är jag överlycklig. (…)


Hon glänste verkligen idag. Det är trevligt ibland när du får lite av en överraskning. Jag antar att Märtha Louise kommer hit och älskar den här arenan. Hon var fantastisk och fenomenal idag, säger Swail i ett pressmeddelande och konstaterar att han inte riktigt förväntade sig det här.

Qaisa Qavat är såld

GIBSON, hingstföl

Qaisas stoföl e.Kannatol kom inatt. Svart med en liten stjärna som enda tecken.