Qaisa Warg

QAISA WARG (SWB),


e Kannatol u Qaisa Qavat e Ouin u Virginia Wolf e Wolfgang.


Se flera filmer under Qaisa Qavat.


Qaisa Wargs far Kannatol beskrivs på Flyinges hemsida som ett kraftpaket med dynamisk galopp i uppförsbacke och ett språng i väldsklass – hans manér, teknik och kapacitet övertygar även de mest kräsna. Kannatol är ett barn från berömda föräldrar: Fadern Kannan var själv internationellt framgångsrik med Francois Mathy jun. och Michel Hécart, har lämnat över 200 internationella hopphästar som bland andra OS guldmedaljören Nino des Buissonnets/Steve Guerdat (SUI) och är sedan åratal i toppgruppen på WBFSH världsrankinglista över hoppförärvare.


Modern Stalognia var framgångsrik i medelsvåra unghästklasser och såldes som den absolut dyraste hästen vid PSI-auktionen 2015 när hon gick under klubban för 1,7 miljoner euro. Morfadern Stakkatol var vinstrik i svår klass och vid de senaste tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat) var han starkt representerad med flera framgångsrika avkommor. De äldsta avkommorna är nu vinstrika och har framstående placeringar i svår klass.


Även 2014 var en Stakkatol-son den dyraste hästen vid PSI-auktionen och det var Bundeschampionats finalisten Stalando. Mormodern Chalanda (alias Bolognia) var internationellt vinstrik med Philip Houston.Chacco Blue som vi hittar i tredje generation var högt placerad i två Bundeschampionats finaler och därefter segerrik i internationella Grand Prix-klasser med Alois Pollmann-Schweckhorst och Andreas Kreuzer. Bland annat vann han Neumünster Grand Prix 2012 och var trea i prestigefyllda Aachen Grand Prix innan han tyvärr lämnade oss alldeles för tidigt. Chacco Blue har lämnat över 30 godkända söner och 269 hästar som är framgångsrika i svår klass. Tillsammans har hans avkommor vunnit mer än 2 miljoner euro och gett Chacco Blue plats åtta på WBFSH världsrankinglista över hoppförärvare 2016.


Kannatol har i sin härstamning tio generationer hingstar från Stuteri Schockemöhle och representerar stofamiljen 710/Mirakel (e. Monitor xx), som har gett sex godkända söner – Chatender (SWE, Oldenburg), Cool Magic I och II, Grenadier, Landino och Santana Hit, likväl som den internationellt framgångsrika hopphästen Boy 14 (alias Boysie) som tävlade med Karsten Huck (GER), Robert Smith (GBR) och David Bowen (GBR). Kannatol användes flitigt i avelsboxen under 2016 och väntar 2017 en stark första fölårgång.


Qaisa Warg såldes på Elitfölauktionen, Flyinge 2017.

Qaisa Warg. Bästa hoppsto samt Best in show vid PS Flyinge & Partners fölvisning och slekteringen till Elitfölauktionen 2017 i Flyinge den 12 augusti 2017.

Qaisa Warg vid förbedömningen i Flyinge den 12 augusti 2017. Hon utsågs till bästa hoppsto och "Best in Show" samt blev samtidigt uttagen till Elitfölauktionen den 6 oktober 2017.

Qaisa Warg såldes på Elitförauktionen den 6 oktober 2017 i Flyinge